On taas aika vierähtänyt viime kirjoituksesta, mammalla on ollut joskinlaista tekemistä: insinöörityö, valmistuminen, häät - ja tietysti normaalit jutut kuten työ ja koiruudet :)

Tänään sattui taas mitä mielenkiintoisin tapahtuma. Istuin rauhassa olohuoneen sohvalla kun keittiöstä kuului Wilman yskintää. No ajattelin että jos se vielä kerran yskäsee niin menen katsomaan. Eipä yskässyt - vaan seuraavaksi kuului kun lasin sirpaleet lenteli. Juoksin keittiöön ja siellä se meidän pikku paholainen Wilma seisoi keittiön pöydällä hölmistyneen näköisenä. Tuloksena oli entinen piirakka vuoka joka oli sirpaleine laittialla. Wilma oli siis syönyt ojmenapiirakan jämät (murut oli kutittanut kurkkua ilmeisesti...). Muutaman "kauniin" sanan jälkeen Wilma oli hyvin nopeasti olehuoneessa tuolin alla hyvin alistuneena! Tyttö kyllä tiesi että nyt tuli tehtyä jotain mitä ei olisi saanut tehdä!

Toinen juttu mitä olen naureskellut tässä liittyy meidän Pimuun. Lenkillä Pimu ei voi sietää että häntä vedetään remmissä, siis remmi ei saa edes kiristyä jos Pimu kulkee mun perässä. Jos näin sattuu käymään, tuloksena on välittömästä stoppi ja nakki katsoo muo kuin hullua, kun hellitän remmistä Pimu kiertää sivusta ja lähtee taas "rauhallisesti" liikkumaan. Tämä korostuu erityisesti kotipihan portin edessä. Kaveri jää seisomaan kauemmas eikä tule portille kuin löysässä hihnassa...Vaikea selittää mutta kertoo näiden nakkien itsepäisestä luonteesta, kai?

Tänä kesänä ja syksynä ollaan myös saatu nauttia sateesta enemmän kuin riittävästi ja lenkkejä on jäänyt tekemättä. Wilma on innokas lenkkeilijä - jopa sateella, kun taas Pimu yleensä työntää nenän  ensin ulos ja jos tippa sattuu osumaan pikku nenuun niin laitetaan peruutus vaihde päällä hyvin nopeasti. Tällä viikolla kuitenkin totesin että nyt riittää piilokakat pöydän nurkassa, sataa tai ei Pimu lähtee lenkille. Laitoin remmin kaulaan ja kannoin portille - ja kas kummaa Pimu jopa lähti omaehtoisesti kävelemään huolimatta reippaasta sateesta. Hassuja eroja koirissa, Wilma kävelee kuivallakin säällä vesilätäkköjen läpi kun taas Pimu kävelee märällä kelillä mielellään tien reunoissa etsien sitä kuivinta reittiä...

Tällaisin miettein avataan syyskausi - ja yritetään olla aktiivisempia kirjoittajia :)

T:Rouva Ranki